1000 Leerkrachten genieten in Van Nelle

 

 

Ongeveer duizend leerkrachten van basisscholen uit Rotterdam-Zuid genoten vorige week van hun bijzondere studiedag in Van Nelle Fabriek in Rotterdam.

 

 

De stichting PCBO (het schoolbestuur voor 32 scholen) organiseerde in samenwerking met Team Van Maanen Live Communicatie een inspirerend en interactief programma met workshops en twee plenaire programma’s.

 

Die programma’s werden gepresenteerd door Jan Dirk Stouten die terugkijkt op een geweldige dag. ‘Ik heb echt genoten’, zegt hij enthousiast. ‘Ik ben zelf opgegroeid in Rotterdam-Zuid en ging er naar school. En dus stond het onderwerp van dit congres dichtbij me.

 

 

Die leraren en leraressen maken elke dag het verschil in een stadsdeel dat onder druk staat en waar veel mensen onder de armoedegrens leven. In dit geval voor ongeveer 7000 schoolgaande kinderen en 1000 peuters. Er komt veel op deze mensen af en de passie waarmee zij hun vak uitoefenen heeft me geraakt.’

 

De succesvolle hockeycoach Marc Lammers, prinses Laurentien en ‘woordenschatgoeroe’ Marianne Verhallen waren actief als spreker tijdens de studiedag.