Nederlandse Energie Maatschappij wint Rotterdamse Ondernemersprijs

 

Tijdens een feestelijke prijsuitreiking in Beurs-WTC Rotterdam is maandag 24 november de Nederlandse Energie Maatschappij uitgeroepen tot winnaar van de Rotterdamse Ondernemersprijs 2014. In de door Jan Dirk Stouten gepresenteerde bijeenkomst ontvingen de ondernemers Harald Swinkels en Pieter Schoen de prestigieuze prijs uit handen van burgemeester Ahmed Aboutaleb. De Nederlandse Energie Maatschappij liet daarmee de andere genomineerde bedrijven Funk-e Animations en Verwey Vastgoed achter zich. De ondernemersprijs wordt jaarlijks georganiseerd om succesvol ondernemerschap in de regio in de schijnwerpers te zetten.

 

Rotterdamse ondernemersprijs

 

Vakjury onder de indruk

Dit bedrijf is in veel opzichten grensverleggend te noemen, of het nu gaat over het benutten van marktkansen, de bedrijfsresultaten, ondernemerschap, management, de marketing of inzet van medewerkers. Het betreden van een gevestigde markt met een relatief hoge drempel is niet zonder slag of stoot gegaan en heeft het imago zelfs onder druk gezet. NLE heeft op knappe wijze de onderneming door de diverse fasen heen gelaveerd en de onderneming omgevormd van ‘prijsvechter’ naar ‘uitdager’ met een sterke focus op klanten en klantportefeuille. De onderneming wordt gerund met de marketingpen in de ene hand en de statistieken in de andere hand. Klantenwensen en klantgedrag bepalen de koers van de organisatie. Daarbij blijft de focus op de kerntaak van retailer gehandhaafd en wordt de verleiding van de energiegroothandel weerstaan. Trotse winnaars Ondernemer Harald Swinkels nam de prijs in ontvangst. “We zijn zó blij dat we als Pietje Bell van de energiemarkt deze prijs gewonnen hebben! Het is de kroon op al het werk dat we hebben verricht samen met onze bijna 300 medewerkers die iedere dag met ons hun stinkende best doen om de ingedutte energiemarkt scherp te houden. Deze prijs is de mooiste die je als ondernemer kunt winnen. De Loden Leeuwen kunnen definitief van de schoorsteenmantel af!” Publieksstem ook voor NLE Naast het oordeel van de vakjury, bestaande uit vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, had ook het grote publiek dit jaar weer een stem. De publieksstem is een onderdeel uit het jurytraject en alhoewel de stem niet doorslaggevend is hebben de genomineerden op verschillende manieren hun best gedaan. Met 62% van de 8504 stemmen koos het publiek de Nederlandse Energie Maatschappij. Verwey Vastgoed behaalde 28% en Funk-e 9% van de publieksstemmen.

 

Frans Lavooij ontvangt vijfde mr. K.P. van der Mandele Penning

Voorafgaand aan de prijsuitreiking van de ondernemersprijs ontving Frans J. Lavooij de vijfde mr. K.P. van der Mandele Penning. De Van der Mandele Penning wordt jaarlijks uitgereikt aan een Rotterdamse ondernemer die zich naast zijn bedrijf op een bijzondere manier inzet voor de stad Rotterdam. Burgemeester Aboutaleb bood de penning met de daarbij behorende geldprijs van € 10.000 om te besteden aan een goed doel aan. Frans Lavooij doneert het geld aan twee goede doelen: Benefits for Kids (mentoring gericht op talentontwikkeling van de kinderen met een sociale achterstand) en Rijvereniging de Hazelaar (het bevorderen van integratie tussen valide ruiters en ruiters met een beperking).

 

Rotterdamse ondernemersprijs

 

Bezoek voor meer informatie over de Rotterdamse Ondernemersprijs en de mr. K.P. van der Mandele Penning: www.rotterdamseondernemersprijs.nl