Rabobank brengt jongeren in beweging

Tijdens de ledenontmoeting van Rabobank Ridderkerk Midden-IJsselmonde is onder leiding van Jan Dirk Stouten het project Like Moving2 gepresenteerd. Wij dachten mee over de opzet van het panelgesprek en leverden de dagvoorzitter/presentator voor het evenement dat maandag 27 oktober in Hotel Ridderkerk plaatsvond.

 

Op de eigen website van Rabobank verscheen het volgende artikel:

Onze leden beleven de coöperatie!

Onze leden beleven de coöperatie!Verbinding zoeken. Onze bank, andere partijen en mensen in onze lokale samenleving bij elkaar brengen en samen sterker worden. Dat noemt Rabobank Ridderkerk Midden-IJsselmonde coöperatief bankieren. Hoe we dat in de praktijk doen? Dat hebben bijna vijfhonderd leden meebeleefd bij de ledenbijeenkomst ‘(Be)leef de coöperatie!’ op 27 oktober in het Van der Valk Hotel in Ridderkerk.

Verbinden met elkaar

Een mooi voorbeeld van onze bank, andere partijen en mensen bij elkaar brengen, werd gegeven in de presentatie ‘Verbinden met de samenleving door coöperatief sponsoren’. Hier werd onder leiding van Jan Dirk Stouten, sportverslaggever van RTV Rijnmond, het project Like Moving 2 voor het voetlicht gebracht. Hierin werken onze bank, Sport en Welzijn, lokale sportverenigingen en citytrainers intensief samen om jongeren tussen de 12 en 15 jaar duurzaam in beweging te krijgen.

Verbinden door vrijwilligerswerk

Tegelijkertijd liet Jos Vis, bekend van de radio, in de zaal aan de overkant van de gang leden kennismaken met twee maatschappelijke organisaties uit ons werkgebied: Stichting Present Barendrecht en Vivenz Thuisbegeleiding. Bij beide organisaties zetten vrijwilligers, waaronder medewerkers van onze bank, zich in om mensen te helpen die het minder getroffen hebben in onze samenleving.

Klant centraal

Er was ook gelegenheid om onze bank beter te leren kennen. Tussen de presentaties door werd de informatiemarkt goed bezocht. Hier konden mensen zich laten voorlichten door onze medewerkers over onder andere het online hypotheekdossier, MyOrder, mobiel bankieren en het Coöperatiefonds. Ook aan de Coöperatiequiz, waar vragen als ‘hoe heet het buurtschap tussen Heerjansdam en Zwijndrecht’ toch voor enige hoofdbrekens zorgde, werd gretig meegedaan. Veel interesse was er voor het verhaal van Marco Mur, Business Change Manager bij Rabobank Nederland. Hij liet de leden alvast kennismaken met het nieuwe online bankieren van onze bank, dat aankomende zomer ‘live’ gaat. In de nieuwe virtuele omgeving staat de klant meer dan ooit centraal.

Bankresultaat

En natuurlijk praatte directievoorzitter René de Beer de leden bij over de huidige stand van zaken bij de bank. In Feiten & Cijfers 2013 die in juni gepresenteerd werden, was voor het eerst een teruggang in het bankresultaat te zien. Goed nieuws: in het lopende jaar gaat het resultaat langzaam weer richting het oude niveau, aldus De Beer.

Barendrecht, 29-10-2014