Frank Vijg in gesprek met Excelsior trainer Marinus Dijkhuizen tijdens sponsoravond fc s-Gravenzande

150 Sponsors, businessclubleden en andere belangstellende Westlanders beleefden 29 oktober jongstleden een mooie avond in het schitterende onderkomen van FC s-Gravenzande.

Onder het motto ‘presteren met plezier’ deden het bestuur, de technisch manager en de commerciële krachten, uitgedaagd door gespreksleider Frank Vijg,  uit de doeken wat er allemaal binnen de vereniging gebeurt en wat daarvan de resultaten zijn.

Een indrukwekkend verhaal. Over een vereniging met een missie: investeren in de eigen jeugd, een professionele jeugdopleiding, zo veel mogelijk eigen jongens in het eerste elftal, niet alleen zéggen dat ook de recreatieve elftallen belangrijk zijn maar elke dag laten zien dat ook daarin wordt geïnvesteerd, een rol spelen in de gemeenschap via onder meer kinderopvang en sportstimulering op scholen, verbindingen leggen met het bedrijfsleven. En mooie combinatie tussen de warmte van een echte club met 1.600 leden en een professioneel geleid ‘bedrijf’, waarin vrijwilligers en professionals elkaar elke dag verder helpen.

Na de pauze was het de beurt aan Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen, geboren en getogen in s-Gravenzande en natuurlijk bij de voetbalclub. Hij vertelde zeer openhartig over zijn dromen, teleurstellingen, leerpunten en mooie ervaringen uit zijn carrière als speler en trainer. FC ‘sGravenzande en Marinus zijn duidelijk trots op elkaar en ze durven elkaar ook de waarheid te zeggen.

 

Foto Frank en MarinusBestuur