Werkgelegenheidstrajecten

 

Opbouwen van een nieuw bestaan

Jan Dirk Stouten biedt gemeenten de mogelijkheid om in te stappen in een bijzonder werkgelegenheidsproject, dat in 2012 al succesvol is gebleken in Capelle aan den IJssel en Barendrecht. Via dit project krijgen werkzoekenden de kans om dankzij een unieke publiek-private samenwerking in beeld te komen bij werkgevers, zodat zij uiteindelijk een nieuw bestaan op kunnen bouwen.

 

Inspirerende begeleiding

Jan Dirk Stouten heeft in 2012 vijftien mensen die leefden van een bijstandsuitkering begeleid en verschillende inspirerende workshops aangeboden. In samenwerking met onder meer waterpolocoach Robin van Galen, Jos van der Vegt (voorzitter van de Kamer van Koophandel in Rotterdam) en ING-directeur Bastiaan van der Knaap werden deelnemers gemotiveerd, geïnspireerd én gewezen op hun eigen verantwoordelijkheid.

 

De werkzoekenden werden in het vervolgtraject gekoppeld aan accountmanagers van de ING Bank, die hen hebben geholpen met het maken van een ondernemingsplan én het zoeken naar een baan. Het eindresultaat: meer dan de helft van de deelnemers is aan het werk gegaan, heeft een nieuw bestaan opgebouwd en gemeenten bespaarden fors op de uitkeringen.

 

Media-aandacht

Naast de hierboven beschreven voordelen leverde het pilot-project in de twee gemeenten veel publiciteit op. Zonder dat dit een doel op zich was, werd dit door de aan het project verbonden partners als een belangrijke bijkomstigheid ervaren.

 

In 2013 voeren wij maximaal vier trajecten uit. Wij praten u graag bij over de mogelijkheden voor uw gemeente.

 

Voor meer info: info@jandirkstouten.nl