Goede doelen

Als ondernemer vind ik het belangrijk om iets terug te geven aan de maatschappij. Daarom ben ik ambassadeur van twee organisaties die ik een warm hart toedraag en die me ook persoonlijk raken.

Giovanni van Bronckhorst Foundation (sinds 2013)

Giovanni van Bronckhorst en zijn vrouw Marieke bieden met hun Foundation naschoolse sport- en onderwijstrajecten (SV GIO genaamd) voor kinderen met een leerachterstand. Dat doen ze door op een speelse manier lesstof aan te bieden, waardoor kinderen soms maar liefst twee CITO-niveaus omhoog gaan.

Een prachtig initiatief, dat mij persoonlijk enorm aanspreekt. Mijn jeugd op Rotterdam-Zuid was niet makkelijk. Mijn vader overleed toen ik vijftien was. Mijn moeder kon dat moeilijk verwerken en raakte aan de drank. Zelf maakte ik de havo niet af. Ik snap dus hoe moeilijk het voor sommige kinderen is om goed te presteren op school.

Tijdens sponsoravonden die ik organiseer en presenteer, genereer ik geld voor de activiteiten van SV GIO. Ook presenteer ik regelmatig bijeenkomsten voor de Vrienden van SV GIO.

Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam (sinds 2015)

Dankzij het Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam hebben zieke kinderen hun ouders altijd in hun buurt. Door tientallen vrijwilligers worden die ouders op respectvolle wijze bijgestaan in vaak moeilijke situaties.

Tijdens een aantal presentaties die ik voor het huis heb gedaan, werd ik – als vader van twee kinderen – enorm geraakt door het werk dat zij doen. Zodoende ben ik sinds 2015 officieel ambassadeur, evenals Quintis Ristie met wie ik ook af en toe samen optrek in deze rol. We vragen in de ruimste zin van het woord aandacht voor het huis en de financiering ervan.