ANDERE SPORTEN

INGE DE BRUIJN | GROOTS KAMPIOENE

Vier keer Olympisch goud, vijf wereldtitels en zeven keer de beste van Europa. Daarmee is eigenlijk alles gezegd. Inge is een groot kampioene die schitterde op het allerhoogste niveau. Vooral de verhalen over de harde en zeer gedisciplineerde coach Paul Bergen waarmee ze in de Verenigde Staten werkte, maken indruk. Wat heeft deze vrouw afgezien.

BARBARA DE LOOR | Wereldkampioen na hartoperatie

Een topmeid! Barbara was nooit het grootste schaatstalent. En toen bleek ze ook nog een aangeboren hartafwijking te hebben. Na een operatie moest ze nóg harder knokken. Maar ze flikte het en werd – tegen alle verwachtingen in – wereldkampioen op de 1.000 meter. Een verhaal over succes na tegenslag, daar leert iedereen iets van.

LEONTIEN VAN MOORSEL | Open over onzekerheid

Leontien is een van onze grootste sporters. Vier gouden Olympische medailles, negen wereldtitels … En dat voor iemand die onzeker was en leed aan anorexia. Haar grootste prestatie is dat zij mij – onderweg naar een presentatie – ervan weerhoudt om ergens langs de weg saté te eten. Ik moet aan de rijstwafels en appels.

PETER BLANGÉ | Spelverdeler binnen en buiten de lijnen

Peter was als volleyballer spelverdeler. Dat deed hij zo goed dat het Nederlands team in 1996 Olympisch kampioen werd. Later verdeelde hij het spel in het bedrijfsleven, bij onder meer Ortec. Nu leidt hij Rotterdam Topsport. De man heeft ontzettend veel verstand van teamprocessen, binnen en buiten de sport.

RAEMON SLUITER | Een verademing voor elke zaal

Een open boek. Emotioneel. Kan huilen om van alles en lachen om van alles. Als sportverslaggever vond ik het een feest om met Raemon te werken. Ik zag hem in Ahoy schitteren in de Davis Cup en de finale halen van het ABN Amro World Tennis Tournament. Als coach bracht hij Kiki Bertens naar de top, wat echt ontzettend knap is.

KRISTIE BOOGERT | Toptennisster en afgestudeerd econoom

Kristie Boogert haalde haar beste resultaten in het dubbelspel. Ze reikte tot de Olympische finale van 2000, waarin de zusjes Williams te sterk waren. Middagenlang hebben we naast elkaar gezeten in Ahoy, om commentaar te geven tijdens het ABN Amro World Tennis Tournament. Daarom weet ik dat ze ontzettend goed kan vertellen.

MADY TIMS | Aanvoerder, óók van de mannen

Mady was de beste korfbalster ter wereld. Ze was de aanvoerder. “Ook van de mannen?”, werd er haar dan vaak gevraagd. “Ja, natuurlijk, ook van de mannen”, zei Mady dan. Een rolmodel was ze ook als eerste vrouwelijke coach in de Hoofdklasse. En door samen met haar vader een succesvol bedrijf te runnen als sterke, vrouwelijke ondernemer.

RICHARD KRAJICEK | Krijgt elke zaal stil

Ooit werd Richard gevraagd om in Rotterdam te komen spreken. Dat wilde hij wel, maar alleen als hij geïnterviewd zou worden. Dat mocht ik doen en dat werd erg leuk. Richard is best verlegen, maar eigenlijk een fantastische spreker. Hij is ook heel open over zijn ingewikkelde jeugd. Een jeugd die hij haat, maar waaraan hij ook alles te danken heeft.

ROBERT DOORNBOS | Passie voor Formule 1

Lang voor Max Verstappen reed er gewoon een Rotterdammer in de Formule 1! Hij weet ontzettend veel van die sport en kan zaken goed analyseren en uitleggen. Als hij daarover praat, vóel je zijn passie echt. Vanwege de prestaties van Max en zijn analyses daarover op nationale tv is hij een bekende Nederlander geworden.

ROBERT EENHOORN | The American Dream

Als ik met Robert voor een zaal sta, denk ik serieus élke vijf minuten: wat ben jij goed. Hij ziet dingen zo anders dan anderen en verrast mij daar elke keer mee. Zijn verhaal over de Amerikaanse sportbeleving intrigeert me eveneens. Als groot honkbaltalent ging hij op zijn zeventiende naar de New York Yankees. Een super inspirerend verhaal!

ROBIN VAN GALEN | Meester in de groepsdynamiek

Robin won in 2008 vanuit het niets Olympisch goud met de waterpolodames. Al snel zatten we samen voor een zaal bij een groot bedrijf. Daar vertelde hij dat hij trainingen had vervangen door psychologische tests. Nog altijd is Robin zeer bezeten van de sport, zo blijkt wel uit de boeken die hij schreef over andere coaches en sporters.

Samenwerken?

Kan ik iets voor u betekenen? Neem contact met me op om de mogelijkheden tot samenwerking te bespreken door het contactformulier hieronder in te vullen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.