Voetbal

RENÉ VAN DER GIJP | Altijd weer verrassend, zelfs voor mij

Met René kan ik lezen en schrijven. Toch verrast hij mij elke keer weer. Niet alleen met zijn verhalen, maar ook met zijn originele kijk op dingen. Ik ken niemand die een zaal zó muisstil kan krijgen door over zijn depressie te vertellen, maar even later weer zó hard kan laten lachen door een verhaal over een paaldansvereniging. Een fenomeen.

KEES JANSMA | Grappig en inhoudelijk ijzersterk

Als sportjournalist bereikte hij de top. Als perschef werkte hij met Marco van Basten, Bert van Marwijk en Louis van Gaal. En als ondernemer zette hij een groot bedrijf op, dat hij verkocht aan Reinout Oerlemans. Over al die dingen kan Kees fantastisch vertellen. Met humor, maar ook met inhoudelijk sterke, vlijmscherpe tong.

JOHAN DERKSEN | Goed ingespeeld duo

Johan en ik zijn na al die jaren goed op elkaar ingespeeld. Hij is bij mij op zijn gemak, is open en praat makkelijk. Vooraf heeft de helft van de zaal altijd twijfels, maar na afloop vindt iedereen hem een aardige kerel. Doet het altijd goed bij voetbalclubs, maar is ook een sterke afsluiter van een groot, inhoudelijk evenement.

WIM KIEFT | Spaart niemand, vooral zichzelf niet

Hoe vertel je aan je kinderen dat je jarenlang verslaafd was aan cocaïne en alcohol? Dat je moest bedelen om de trein in te kunnen? Dat vertelt Wim Kieft op geheel eigen wijze. Nuchter, genuanceerd, droogjes. Op diezelfde manier vertelt hij hoe hij er weer bovenop kwam. Hij spaart daarbij niemand. En vooral zichzelf niet.

HANS KRAAY JUNIOR | Niet de kleine jongen die VI van hem maakt

Iedereen heeft een mening over Hans. Bij VI wordt hij neergezet als een kleine jongen, maar ik vind Hans ontzettend deskundig. Hij heeft écht veel verstand van voetbal. Voor een zaal zorgt hij altijd voor dynamiek, energie en een interessant kijkje achter de schermen van het Nederlandse topvoetbal.

JOHN DE WOLF | Mooie ontwikkeling als trainer én als mens

Ik zag John vaak spelen in De Kuip. Later hebben we uitzendingen met elkaar gemaakt bij RTV Rijnmond. John heeft een mooie weg afgelegd. Ook als mens, door op te komen voor onder meer ouderen. Niet slecht voor een jongen die opgroeide in een eenvoudig gezin in Schiedam. Zorgt altijd voor een inspirerend verhaal.

ERIC GUDDE | Van amateurvoetbal naar baas van het Nederlandse voetbal

Eric ken ik al sinds begin jaren negentig, toen ik een beginnend sportverslaggever was en hij een gevierd trainer in het amateurvoetbal. Later kwamen we elkaar tegen bij Feyenoord, waar we soms moeilijkheden hebben gehad maar altijd een goede band hebben gehouden.

FOPPE DE HAAN | Open over succes en falen

Friezen stug en stil? Dat vooroordeel is op Foppe de Haan zeker niet van toepassing. Ik ken hem als open en zelfkritisch. Als charmant en sympathiek. En als iemand die humor koppelt aan inhoudelijk sterke verhalen. Foppe kan mooi vertellen over groepsprocessen. Zowel positief, over de Europese titels met Jong Oranje, als negatief, over de mislukte Olympische Spelen.

MICHEL VAN EGMOND | Spreekt zoals hij schrijft

Ik zeg dit niet snel, maar over Michel wel: hij is echt een fan-tas-ti-sche spreker. Deze bestsellerauteur van onder meer de boeken over René van der Gijp en Wim Kieft praat zoals hij schrijft: gortdroog en ontzettend komisch. Maakte als journalist van de Feyenoord Krant en Voetbal International ontzettend veel gekke, ontroerende en grappige dingen van dichtbij mee en kan daar heerlijk over vertellen.

DANNY MAKKELIE | Zendingswerk voor het vak van scheidsrechter

Als Danny en ik samen op pad zijn, laten we zien hoe ongelofelijk moeilijk zijn vak is. We laten via unieke opnames horen hoe spelers en scheidsrechters met elkaar communiceren. Danny moet onder druk enorm grote beslissingen nemen. In veel korter tijdsbestek dan bij bedrijven het geval is. Zeker voor ondernemers is dat interessant.

MARIO BEEN | Onderschat door het grote publiek

Mijn avontuur langs de Nederlandse voetbalkantines is ooit begonnen met Mario. Heeft, net als René van der Gijp, de lach aan zijn kont hangen. Maar wordt, net als René, onderschat door het grote publiek. Door hard te werken en in zichzelf te investeren, is hij een goede voetballer, trainer en analyticus geworden.

WILLEM VAN HANEGEM | Altijd authentiek

Icoon. En eigenlijk is al het andere wat ik hier schrijf, overbodig. Hij heeft een goede klik met vriend en collega Frank Vijg, dus zij komen altijd samen. Willem is altijd authentiek, wat de gelegenheid ook is.

GERTJAN VERBEEK | Warme, lieve en sociale man

Al spreek ik Gertjan maanden niet, ik kan hem altijd bellen. We maakten samen een intense periode mee in De Kuip, toen hij als trainer van Feyenoord werd ontslagen. Als we bij een amateurclub te gast zijn, geeft hij altijd de helft van zijn vergoeding aan de jeugdopleiding van die club. Het bewijs dat hij een warme, lieve en sociale man is.

MARK KOEVERMANS | Harde werker in de schijnwerpers

Hij werd op basis van mentaliteit een toptennisser. Hij liep na zijn carrière marathons op diezelfde mentaliteit. En werd door keihard te werken algemeen directeur van Feyenoord. Een functie waarbij de media altijd een mening over je hebben. Over al die zaken is Mark open. Daarnaast geeft hij een zeer interessant inkijkje in hoe het werkt – onder andere commercieel – binnen een betaal voetbalorganisatie.

GIOVANNI VAN BRONCKHORST | Gewoon bijzonder

Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. Als dat cliché op één iemand van toepassing is, is het Giovanni van Bronckhorst. Terwijl hij als oud-aanvoerder van Oranje en voormalig speler van onder andere Feyenoord, Glasgow Rangers, Arsenal en FC Barcelona alle reden zou hebben om wat minder gewoon te doen. ‘Gewoon’ betekent overigens zeker niet ‘saai’, zoals de theatershow met hem in het Oude Luxor wel heeft bewezen.

JEAN-PAUL VAN GASTEL | Winnaar, binnen en buiten het veld

JP was de aanvoerder van Feyenoord dat in 1999 landskampioen werd. In 2017 was hij de assistent-trainer van het team dat na achttien jaar de volgende landstitel naar Rotterdam-Zuid bracht. Toeval? Dat denk ik niet. JP is een winnaar, zowel binnen als buiten de lijnen.

RONALD KOEMAN | Altijd in topvorm

Ronald Koeman is altijd in topvorm. Maakt vileine grapjes, deelt af en toe een sneer uit. Maar hij is vooral open over zijn loopbaan. Over werken met Johan Cruijff, over spelen én trainen voor FC Barcelona, maar ook over zijn aanpak als coach. En hij vertelt waarom hij Feyenoord in 2011 even hard nodig had als Feyenoord hém.

MARTIN VAN GEEL | Inkijk in het leven van een directeur

Wat veel mensen en media ook zeggen van Martin van Geel: de clubs waar hij zat, eindigden vaak hoger dan vóór zijn komst. En hij verkocht vaak voor meer geld dan waarvoor hij inkocht. Dat maakt Martin in mijn ogen een absolute vakman. Hij geeft een inkijk in het mooie, maar vaak moeilijke vak van directeur bij een betaald voetbalclub.

DICK ADVOCAAT & COR POT | Een oneindig vat vol mooie verhalen

In de voetballerij ken ik weinig mensen die zó goed op elkaar ingespeeld zijn als Dick Advocaat en Cor Pot. Toch worden de tegenpolen telkens weer tot elkaar aangetrokken. Zonder Pot had Advocaat bijvoorbeeld ontslag genomen in Sint-Petersburg, waar ze successen behaalden. Beide mannen zijn een vat vol verhalen.

JAN BOSKAMP | Onze nationale knuffelbeer

Jan heeft een enorme gunfactor. Iedereen houdt van Jan, het is een beetje onze nationale knuffelbeer. Ik hoef hem alleen maar aan te kondigen en er volgt al applaus. En dan moeten alle mooie verhalen nog komen. Topshow gegarandeerd!

Samenwerken?

Kan ik iets voor u betekenen? Neem contact met me op om de mogelijkheden tot samenwerking te bespreken door het contactformulier hieronder in te vullen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.