Giovanni van Bronckhorst

Assistent-trainer Feyenoord

 

Rotterdamse wereldtopper

Giovanni van Bronckhorst vertelt het verhaal van de Rotterdamse jongen die ooit begon bij de Rotterdamse amateurclub L.M.O. en daarvandaan doorgroeide tot de absolute wereldtop van het voetbal. Alle dromen die hij had als kleine jongen zijn inmiddels uitgekomen: hij won de Champions League, speelde een WK-finale en ontmoette zijn grote held Nelson Mandela.

Tegenwoordig is Van Bronckhorst als trainer ook vastberaden het hoogst haalbare te bereiken. Hij is hoofdtrainer van Feyenoord en zet zich daarnaast met de Giovanni van Bronckhorst Foundation in voor met name de jeugd in Rotterdam.

 

Biografie

Het is weinig voetballers gegeven om hun actieve carrière te besluiten met het spelen van een WK-finale. Voor Giovanni van Bronckhorst was het duel met het Nederlands elftal tegen Spanje in 2010 het slotakkoord van een indrukwekkende loopbaan, die onder meer langs Feyenoord, Glasgow Rangers, Arsenal en FC Barcelona leidde. Zijn actieve carrière leverde Van Bronckhorst niet alleen een goed gevulde prijzenkast op, maar ook een benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Nadat hij gestopt was als voetballer, stortte Van Bronckhorst zich met succes op het trainersvak. Nadat hij vier jaar lang als assistent-trainer in dienst was bij Feyenoord, werd hij in 2015 naar voren geschoven als hoofdtrainer.

 

Voor meer info: info@jandirkstouten.nl
Of bel direct: 010-4971147