Aad Wolsink

Woonplaats: Dordrecht

Geboren: 1965

 

Aad Wolsink is sinds 1995 trainer en coach en heeft in 2005 de stap gemaakt naar het zelfstandig ondernemerschap. De motivatie hiervoor was om zich verder te kunnen verdiepen in zijn vakgebied, door het trainen van skills, competenties en technieken te koppelen aan een groter menselijk bewustzijn. Vanuit rust en overzicht probeert hij te distilleren ‘welke taal’ nodig is om elkaar te verstaan, om zodoende de beoogde doelstellingen te realiseren. Vaak zit de functionele mens vast aan een ‘rol’. De vraag is echter: wie is die mens die zijn kennis inzet?

 

In de periode hiervoor bekleedde Aad verschillende Salesfuncties en via Verkoopleiding werd hij Regio Manager voor verschillende Multinationals. Zijn focus lag op het commercieel begeleiden van bedrijven richting het behalen van hun beoogde doelstellingen. Na verloop van tijd kwam Aad er achter dat hij binnen de beperkte ruimte van zijn oorspronkelijke taakfunctieomschrijving nooit tot de essentie zou komen van waar coaching werkelijk over gaat en begon voor zichzelf.

 

Zijn manier van werken nodigt uit tot inzicht, diepgang en bewustwording. Binnen combinaties van traditioneel coachen wordt op een concrete manier accent gelegd op ‘het grotere waarnemen’, hét fundament van je functioneren. Dit resulteert in meer helderheid en plezier, meer energie en samenwerking, minder ziekteverzuim en fouten en tenslotte meer omzet en winst. Leiderschap zit vast aan jouw mens-zijn: het is niet wat je weet of kan, maar wie je bent!

 

Kenmerkend voor Aad zijn aanpak is snel tot de essentie komen met veel humor en energie. Er wordt samen gekeken naar de uitdagingen en de relevante issues worden efficiënt aangepakt. Aad zet zich in voor zowel de particuliere als zakelijke markt.

 

Sportmoment: ‘Ik heb vele jaren in Deetos 1 gespeeld en combineerde dat met promotiedivisie basketbal. Naast het uitkomen in Oranje waren de vijf finales die ik speelde in een uitverkocht Ahoy absolute hoogtepunten.’

 

Uitspraak: ‘Het is niet in de daden van een ander, maar slechts in je eigen reactie dat je je eigen waarheid vindt!’