Joop Adelmund

Woonplaats: Rotterdam

Geboren: 1958

 

Joop Adelmund is geboren en getogen Rotterdammer (Rotterdam West) en kind uit een groot gezin. Op zijn 17e verjaardag kreeg hij van zijn vader de opdracht uit te kijken naar werk en van zijn overdag te verdienen geld ’s avonds verder te gaan studeren. Zo geschiedde. Joop ging op 1 september 1975 aan de slag bij de gemeente Rotterdam en ging ’s avonds – zij het met vallen en opstaan – verder leren. Dat laatste heeft hij uiteindelijk tot zijn 28ste gedaan. Na een mooie gemeentelijke carrière is Joop in 1996 overstapt naar het bedrijfsleven. Ook daar heeft hij bij BFI en SITA een mooie en glansrijke carrière gehad. In 2006 heeft Joop besloten zelfstandig ondernemer te worden.

 

Als zelfstandig ondernemer verzorgt hij Relatiemarketing (AenB Events) voor bedrijven en geeft hij trainingen (4MORE Training & Coaching) op gebied van Sales, Motivatie en Duurzaamheid. Tijdens zijn Sales en Motivatie trainingen staat Sport centraal en trekt hij parallellen tussen sport en zakenleven. Tevens heeft hij in de afgelopen jaren diverse functies vervuld als interim manager/directeur (4MORE Interim Management). Kortom, Joop is een veelzijdig, gedreven en gepassioneerd mens.

 

Naast zijn werkbare leven heeft Joop veel gesport. Hij heeft 42 marathons achter zijn naam staan, is trainer geweest bij PAC, heeft met Wim Verhoorn (bondscoach KNAU) veel over de wereld gereisd bij begeleiding van marathons en is op dit moment al een aantal jaren samen met Eric Brommert racemanager van de CPC loop (City Pier City halve marathon van Den Haag) en het grootste eendaagse evenement van Nederland, de Rotterdam Marathon.

 

Vanuit zijn bedrijven werkt Joop voor grote multinationals maar ook voor MKB’ers. Hij heeft in de regio Rijnmond en inmiddels ook ver daarbuiten een groot netwerk opgebouwd waar anderen graag vaak gebruik van willen maken.

 

Sportmoment: ‘De wedstrijd Sparta – Excelsior om promotie/degradatie is voor mij het meest bizarre sportmoment ooit, waarbij uitbundige vreugde en euforie binnen een minuut omsloegen in bittere teleurstelling en verbijstering.’

 

Uitspraak: ‘Hou de kring gesloten, dat maakt vermenigvuldigen en delen makkelijker.’