Richard de Groot

Richard de Groot startte eind 2009 zijn bedrijf Alles in Huis. Hij maakte een netwerkje van 8 vakkundige aannemers zichtbaar onder 1 merknaam en bood zo gezamenlijk hun diensten aan bij particulieren, bedrijven, VvE’s en andere instellingen. Inmiddels verwerkte hij duizenden aanvragen en is Alles in Huis uitgegroeid tot een serieuze onderhoudspartij voor iedereen die met het onderhoud van vastgoed te maken heeft.

 

Alles in Huis ontstond als grap voor zijn vader en broer na zijn studie Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Zij hebben een tegelzetbedrijf en hij bedacht Alles in Huis als een manier om het werk makkelijker naar hen toe te krijgen. Dit deed hij eerder voor zichzelf toen hij als DJ de Rotterdamse clubs wilde bereiken. Hij creëerde een platform voor het Rotterdamse nachtleven van 35.000 leden via Hyves, en trad vervolgens op in alle grote clubs en met alle grote DJ’s.

 

Bovenstaande laat zien dat hij het graag net even anders doet. Hij neemt niet alles klakkeloos aan maar kijkt kritisch hoe het beter kan. Daarin probeert hij de kansen te vinden. Hij zegt daar zelf over: “Mensen lijken vaak geneigd achter elkaar aan te lopen en de makkelijkste weg te kiezen. Wat soms heel goed is. In sommige gevallen doe ik alleen graag iets meer moeite, en bewandel hiermee de iets moeilijkere weg, maar dat levert wel vaak een beter resultaat op.”

 

Uitspraak: Wie hetzelfde anders zegt, zegt iets anders – Paul Scholten